Info

Wie, Wat, Waar...?

Een uniek project in Vlaanderen. Antwerpen als culturele metropool. Culturele duizendpoot voor en door jongeren en studenten.

Calamartes Festival is een cultuurfestival georganiseerd op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen dat studenten warm wil maken voor cultuur en jong Antwerps talent een podium wil bieden.

Met de steun van de stad Antwerpen, district Antwerpen, provincie Antwerpen en de Universiteit Antwerpen, werkt Unifac, de overkoepelende studentenvereniging van de stadscampus van de Universiteit Antwerpen, samen met de studenten(verenigingen), de buurt en vele andere partners aan een uniek concept dat barst van het talent.

Calamartes draait om cultuur: een week lang organiseren de verschillende studentenverenigingen uiteenlopende culturele activiteiten, die gaan van een hypnoseshow, over een workshop street-art, tot een heus concert. Muziek, dans, theater, poëzie, creatieve workshops.. het aanbod activiteiten is enorm divers. Daarbovenop moedigen wij aan dat het grotendeel van het programma gevuld wordt door talent van eigen bodem. Met andere woorden: we willen aanstormend jong, Antwerps talent een podium geven.

Vergezeld door een fanfare, start deze feestelijke week met een openingsstoet door de Antwerpse studentenbuurt, die eindigt in de majestueuze spiegeltent op het Hof van Liere, de tuin van de Universiteit. Ook de allerkleinsten en ouderen kunnen de cultuur komen opsnuiven. Tijdens het weekend verlaten wij onze geliefde spiegeltent en organiseren wij een waar buurtfeest in het hart van Antwerpen. Daarnaast nodigen wij de ouderen uit voor een heuse ‘TD-pensionné’ in de spiegeltent.

Aangezien cultuur in het studentenleven doorgaans niet veel aandacht krijgt, betekent deze week vaak een culturele verademing. Dit cultuurfestival is een unicum in het Vlaamse studentenleven! Ook dit jaar wordt er aan een alternatief gedacht om ons cultuurfestival helemaal COVID-proof te maken, daarom ruilen we onze spiegeltent in voor een nieuw online platform! Hier kunnen studenten samen genieten van cultuur rekening houdend met de huidige maatregelen.